Vodič: Kako narediti spletno stran z WordPress

Če želite spletno stran izdelati z WordPress potrebujete gostovanje in domeno, zato si najprej preberite Vodič: Brezplačno gostovanje in domena.  Sedaj moramo WordPress downloadati. Dobite ga tukaj! Ko ste na strani kliknite na gumb Download WordPress 3.0 (številka se lahko spremeni – to samo označuje verzijo wp). Sedaj moramo datoteko shraniti na računalnik.

Ko je datoteka shranjena jo je potrebno odpreti.

Datoteke moramo razširiti. V programu kliknite “razširi v”, označite “namizje”  in kliknite “v redu”. Za večjo sliko kliknite na njo. Datoteka se nam mora sedaj prikazati na namizju.

Sedaj moramo odpreti program FileZilla s katerim bomo datoteke naložili na strežnik.
Ko ste uspešno povezani s strežnikom odprite mapo public_html

in zbrišite datoteko default.php.

Sedaj odprimo mapo wordpress na namizju, označimo vse datoteke, in jih povlečemo v program FileZilla, v prostor kjer smo zbrisali datoteko default.php.

V spodnjem okencu vidimo prenos datotek.

Sedaj moramo počakati da se vse datoteke naložijo na strežnik. Ko so vse datoteke naložene vrstica prenosov izgleda takole:

Sedaj v brskalniku (Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome…) odpremo svojo stran. Na strani se nam mora prikazati oblaček v katerem kliknemo na gumb “Create a Configuration File”.
Odpre se nam nova stran na kateri kliknemo na gumb “Let’s go!”

Odpre se nam stran na kateri moramo vpisati podatke od MySQL podatkovne baze. Podatke smo dobili v Vodič: Brezplačno gostovanje in domena. Upam da ste si jih shranili.

Prepišite le tisto kar je znotraj “! Primer: “primer123” —> vstavite primer123 Datoteka wp-confing.php se nam ni ustvarila samodejno zato jo moramo ustvariti ročno.

Odprite program FileZilla in mapo public_html. Najdite datoteko wp-confing-sample.php. Datoteko prenesite na namizje ter jo odprite z beležnico. Izbrišite vsebino in kopirajte vsebino na strani v beležnico ter datoteko shranite kot wp-confing.php ter jo shranite na strežnik v mapo public_html. Na strani sedaj kliknite “Run the install” Izpolnite podatke: naslov strani vaše uporabniško ime na strani geslo vaš e-mail kliknite na gumb Install WordPress.
Sedaj se vam prikaže okno ki vas obvesti da je inštalacija bila uspešna. Kliknite na gumb  “Log in”.
in se prijavite z imenom in geslom, ki ste ga vpisali pri inštalaciji.

Ko kliknemo na gumb Log in smo preusmerjeni na nadzorno ploščo kjer lahko urejamo, dodajamo,brišemo članke in druge stvari. Zaenkrat samo toliko o WordPress-u, vodič bom še dodelal ko bo več časa…

3 odzivi na “Vodič: Kako narediti spletno stran z WordPress

 1. vesna

  živjo,

  pri koraku \Sedaj v brskalniku (Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome…) odpremo svojo stran. Na strani se nam mora prikazati oblaček v katerem kliknemo na gumb “Create a Configuration File”.
  \
  se mi pojavi naslednje opozorilo (ko želim odpreti svojo stran)

  PHP Error Message

  Fatal error: Call to undefined function get_header() in /home/a4046455/public_html/index.php on line 16

  Free Web Hosting

  kaj sedaj?prosim malce pomoči-hvala:)

  Odgovori
  1. Admin Avtor prispevka

   S to napako se žal še nisem srečal.. Najbrž bi pomagalo če se še enkrat da vse datoteke na strežnik (prepiše) ker je mogoče že pri nalaganju prišlo do napake. Dobro bi bilo če bi dobil povezavo do strani.

   kontaktiraj me na mail: master-amon(afna)hotmail(pika)com

   Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja